»

luni, 22 iunie 2009

Zi lend ov ciois

O noua zi in Bucuresti, in Romania...ze magnifisant lend ov ciois. Ze lend uer evrising iz pasibal.

Adica iar m'am enervat. Si nu, nu tara ma enerveaza, si nici macar Bucurestiul. Care,azi, pe undeva imi place, cu tot cu bordurile lui curve, facute posta de 15 strazi, cu tot cu gunoaiele ce stau sub forma de statui pe la Universitate. Si surprinza...nici presa...bine, nu atat de rau. Ci acum mi'a crescut tensiunea arteriala din cauza oamenilor.

Pe scurt. Pe realitatea a aparut un rahat de articol(scuzata'mi fie expresia) in care este prezentat cazul "socant" al unui copil legat cu o sforicica de un gard. Cazul e din judetul Neamt, Moldova...adica la mine acasa(asta e, sunt moldoveanca si imi place, &%^$# pe capul vostru de sudisti). Am trecut peste faptul ca acel copil traieste intr-o saracie lucie - asta e Romania, am uitat de faptul ca e o sfoara- pe care o poate rupe oricand, nu m'am gandit nici la vecinii care ar putea oricand sa scoata copilu de acolo, nici macar la motivul pt care acel copil era acolo. Ci, cu calm, am citit comentariile distinsilor cititori ai www.realitatea.ro. Nu am decat sa le transmit un singur lucru. Muriti acum cu totii! De ce? pentru ca concluzia generala este "Moldova - numai acolo se poate intampla chestia asta". Da, numai in Moldova se intampla asa ceva..."gen". In restul tarii, nu raman copii fara ochi prin orfelinate. Nu sunt aruncati prunci la gunoi, si nici nu exista cazuri de batrani lasati sa moara de foame prin cotete. Nu!!! Doar in Moldova.

Argumente pro si contra Moldova sunt o gramada. Se poate discuta dpdv social, psihologic, filozsofic, geopolitic, politic, teritorial samd. Dar nu am ajunge nici unde.

Din nefericire pt sudisti mei iubiti, admiratori de dorobanti si cafenele unde o bucata de panza freatica indesata in platic costa cat abonamentul de ratb al unui student, am umblat destul de mult prin tara asta. Si am vazut cu cei 2 ochi ai mei shpanchi, cat sa povestesc o saptamana. Concluzia?? Diferenta e doar in capul cretinilor. Cum m'am simtit in Cluj, m'am simtit si in Iasi. Cum erau oamenii din Sibiu, asa erau si cei din Vaslui sau Buzau.

OK, arhitectural vorbind, Ardealu' arata mai bine. Si asta nu pt ca romanii de acolo ar fi mai cu motz..ci pt ca austro-ungarii(fac greseala de a baga in aceasi oala toate natiile de acolo) si'au adus aportul - meaning au facut ce le'a cashunat mintea pe loc. Si ca tot veni vorba de ardeal...cum ar fi acea mirifica zona, acum, daca nu ar fi fost ocupata atat timp? Daca nu ar fi sashii, secuii, maghiarii? Parerea mea e ca ar fi ..let's say ..an add'on to Moldova.

Thus, ce se intampla in "Moldova" este defapt ce se intampla in Romania. In al nos' Fabulospirit "vesnic nemuritor".

Bun, Bucurestiul. Sa ma frec pe el. Cum am mai spus, sunt moldoveanca, din Piatra Neamt. Oras, mic, curat unde...iti parchezi decapotabila, iti lasi cheile in masina si dupa cateva ore e tot acolo. Sa mai dau exemple?

Nu prea are logica ce am zis in postul asta. Dar nervu' e nerv si tre sa iasa, asa ca bag o concluzie.

Fratilor. Nu Moldova e oaia neagra a Romaniei. Opriti'va din dat verdicte fara o baza solida. Ati cunoscut 2,3 tigani din Mizil(ca sa arunc si eu cu piatra) si ziceti ca aia sunt moldovenii?? 'apai sa'mi fie cu iertare mon cher, mai tarani sunteti voi astia de pe terasele cu palmieri de plastic decat noi astilalti, sarantocii care ne legam copii de gard.

Avem o tara superba. Frumoasa cu adevarat, niste orase minunate..pacat ca's populate...populate de voi.

Sictir pufos la toti.

20 comentarii:

M-Junkie spunea...

Kek x 2. Ce sa zic Lexa, eu cred ca te omori prea mult cu firea. Prima ta greseala: ce naiba ti-a trebuit tie sa citesti comentariile alea? Cat despre copilul legat de gard, ma indoiesc ca-l legasera ca era moldovean. La fel si parintii, nu cred ca au zis, vere, noi, the moldavians, ne legam copii de gard. Iti faci draci de pomana. Orcii sunt orci si vor fi mereu orci. Uite, in aceeasi idee, ai ceva cu astia din sud pentru ca astia au ceva cu moldovenii sau cum sta treaba? Departe ideea de a ma erija in aparatorul miticilor pentru ca mi se rupe de toti cretinii: moldoveni, bucuresteni, ardeleni, klingonieni, miserupieni....etc.
Eh.....tre sa bem cafeaua aia si intrevad mult timp liber in saptamanile care urmeaza. So, prepare yourself, we shall cross swords on origins and ethnic bad habits. Or whatever, i'm just trying to be what i'm not meaning smart and cool. :-))

coffebar spunea...

Am ce am cu orcii care folosesc "moldovean" drept insulta. si privesc lucrul asta ca si cum ar fi ceva jignitor. crede'ma nu'mi sarea tzandara, daca azi un nene nu'mi trantea o fraza:"hai draga, doar nu suntem moldoveni". reactia mea? "ei bine, eu sunt". m'am oprit ca era vb de un client...pacat.

and ..bring on that coffeeeee:D

Rhadooo spunea...

"Avem o tara superba. Frumoasa cu adevarat, niste orase minunate..pacat ca's populate...populate de voi."

Aici te-ai inspirat putin de la mine :)).

PS: nu toti "sudistii" sunt sudisti, bucurestenii aia de care zici tu sunt gen: GR-99-ASU, TR-69-SEX, DB-09-BOS si tot asa, adica bucurestiul e plin de d-astia, noi, "bucurestenii" nascuti aici, desi avem parinti, bunici din alte locuri, noi, bucurestenii vrem sa plecam, eu vreau la sibiu, altii vor la cluj, unii vor in moldova, altii in noua zeelanda. Nu ne pune in aceeasi oala cu GR, TR, DB, AG, IL, CL.
Multumim :)

coffebar spunea...

I did? sorry..dar e o parere personala de mult timp.

Cat despre clasificarea sudistilor..am specificat deja, cei care stau la umbra palmierilor plastificati cu acele numere de inmatriculare de care amintesti tu;)

Pare rau daca s'a inteles ca oala e comuna.

Pupam pe freza

Rhadooo spunea...

Eh, n-am avut eu rabdare sa citesc post-ul pana la capat. Oricum si eu aveam pareri preconcepute despre moldoveni, mi-au trecut, acum am despre "bucuresteni" si de ce sa nu bagam in aceeasi oala, toti sunt la fel aici, d-aia imi mai dau maxim 5 ani in nasul asta plin de muci care-i bucurestiul

coffebar spunea...

tu chiar ca nu renunti usor:) 5 ani? eu sper ca in max 2 ani sa fiu departe...asta ca sa o dau in chestii personale intr-un spatiu public

Rhadooo spunea...

Eu tocmai am dat-o direct pe blog, am dat-o direct in iubitii mei colegi de la munca

coffebar spunea...

vazui si m'a amuzat teribil...imi aduce aminte de ceva zile de acum juma' de an. De toata dragostea pt telefonia fixa din romania si marketingul supraveghiat de greci ;)

Anonim spunea...

for once .. we agree !

coffebar spunea...

pacat

Anonim spunea...

I know .. it's scary !

coffebar spunea...

nu

Anonim spunea...

ba da !

coffebar spunea...

@ anonim: :| cum am mai spus...nu esti amuzant absolut deloc. mai mult de atat, nu imi transmiti nimic pe nici un plan.

M-Junkie spunea...

Ar trebui sa ma paruiesc cu tine pe blogul meu. As avea audienta. Din fericire, primul meu gand catre tine e legat de o ceasca de cafea si o conversatie absolut nesanatoasa dar foarte placuta despre lucrurile aiurea din vietile noastre. Sau despre lucrurile ok din vietile noastre aiurea.

coffebar spunea...

pai cand Puzzle? ma ameninti cu cafeaua aia de o luna:D verifica calendarul si da'mi o data:P

M-Junkie spunea...

In momentul de fata tot ce fac e sa amenint. Cu practica stau prost. Musc dar am coltii tociti. :-)

coffebar spunea...

bine atunci, ne vb si stabilim;)

omulcareaducemoartea spunea...

draga mea...e adevarat ca austro ungarii au facut orasele din TRansilvania sa arate mai bine decat in restul tarii, dar sa nu uitam ca tot ei au educat in mare parte populatia din aceasta zona, si , crede-ma... se vede. Se vede prin felul cum se comporta, chiar daca taranu' tot taran ramane, cei de prin zona noastra sunt un picut mai educati si mai calmi. De-asta doresc sa multumesc strabunilor mei austro-ungari, pentru ca ei au "civilizat" zona.

coffebar spunea...

pai si eu ce ziceam fraticule?:))